HTML

Lovas Lajos írói blogja

Ezen a blogon szeretném bemutatni az írásaimat, regényeimet, azt, hogy éppen min dolgozom, és persze írkálni.

Friss topikok

Linkblog

Az Agydobás Nodel-díjáról

2009.11.06. 20:14 Lovas Lajos

Az Agydobás című első regényem 2005-ben jelent meg, és 2006-ban elnyerte a Zsoldos Péter-díjat. A kötet borítóján már megelőlegeztem magamnak egy Nodel-díjat (NODEL ÉS NEM NOBEL) 2032-re. De ki is, illetve ki is lesz Nódel József.

Nodel-díj, Joe Nodel (született Nódel József, Nyírkarász, 1982. június 6.)

Joe Nodelt manapság már az egész világon ismerik, mint a szerencsétlen szegénységben tengődő művészek megmentőjét. Nodel alapítványa, a BIOHUMUS Fondation ezidáig nyolc alkalommal adta ki az irodalmi, a zenei és a képzőművészeti Nodel-díjat olyan művészeknek, akikben az alapító fantáziát látott, és önerejükből sosem kerülhettek volna reflektorfénybe.
Az alapítvány – ma már szellemesnek tartott – jelmondata: „A pénznek tényleg nincs szaga!” arra utal, hogy Nodel felbecsülhetetlen vagyonát a tehéntrágya alternatív alkalmazásának köszönhette a modern bioépítészetben. Egyes kíméletlen kritikusai utóbb azt állították, hogy Nódel Józsi nem talált fel semmit se, mert a tetőszigetelést már száz évvel korábban is lapított és szárított tehénszarral oldották meg a Bánátban, ez azonban semmit sem von le Nodel érdemeiből. Amerika örökké hálás lesz az ő „Lepény Joe”-jának a briliáns szigetelési megoldásért, mellyel 20 százalékkal csökkentették a téli energiafogyasztást az Államokban.
Mint köztudott az amerikai gazdaságot ez a forradalmi találmány sem tudta megmenti a kínai felvásárlástól, ám az egyszerű emberek így is Joe Nodel tehénylepényes technológiájának köszönhették, hogy nem fagytak meg 2016 zord telén, amikor a Chinese-American Erőművállalat napi négy órára korlátozta a lakossági fogyasztást. Ez azonban egy másik történet. Ma már Kínában is általánosan elterjedt a Joe-féle módszer. Ez a siker tette számára lehetővé, hogy Boston és New York között saját várost alapítson, Karász City-t, ahol kedves művészeivel vette körül magát. Palotájában a Nodel-díjasok korlátlan ellátást kapnak és napi 20 dollár zsebpénzt, hétvégére pedig étkezési jegyet a Karász City Burger Palace-ba.

A Pallas Nagylexikon szócikke 2033-ból


 

 

A forrás pedig Majoros Sándor barátom Regénytára:  www.regenytar.hu

Szólj hozzá!

Címkék: vicc humor regény sándor nobel díj országút trágya majoros agydobás nodel díj regénytár regenytar.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://lovaslajos.blog.hu/api/trackback/id/tr261505542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása