HTML

Lovas Lajos írói blogja

Ezen a blogon szeretném bemutatni az írásaimat, regényeimet, azt, hogy éppen min dolgozom, és persze írkálni.

Friss topikok

Linkblog

Csillagok háborúja -2 - az eredeti eredeti verzió

2010.01.22. 21:36 Lovas Lajos

Ahogy kekttővel ezelőtti blogbejegyzésemben olvashatták(tok), George Lucas eredetileg nem úgy alkotta meg a Csillagok háborúja folytatását, pontosabban elõzményét, ahogy azt a moziban láthattuk. A film eredeti sztoriját egészen a legutóbbi idõkig sürû homály fedte, egészen addig, míg Lucas elbocsájtott kubai inasa, Martinez meg nem szellõztette a történetet a Miami Herald hétvégi mellékletében.

            Az új trilógia elsõ részében Anakin Skywalker (utóbb Darth Vader), Obi van Kenobi és Yoda érettségire készülnek a központi bolygón, ám különféle misztikus okok miatt rettenetesen berúgnak, majd Yoda hirtelen felindulásból nyelvével megfojtja a császár egyik unokaöccsét. Az ítélet súlyos: a három fiatal csak jövõre teheti le a maturát. Mindhárman kénytelenek munkát keresni. Az elsõ (mínusz harmadik) végén Anakin, aki egy spanyol étteremben lesz pincér, beleszeret egy háztartási munkát végzõ android lányba. És itt kezdõdik a sajátosan a

 

The Next

 

címet viselõ rész, melynek elsõ jelenetében Anakin Skywalker szerelmeskedik a már korábban is említett hölggyel. (Mint közismert, az androidok humanoid lények, de szervezetük alapjában tér el az emberitõl. Általában önálló értelemmel rendelkeznek, kialakult érzelmi világuk is, ám mivel testük mechanikus alapú, ha elektrontelepeik áramutánpótláshoz jut, gyakorlatilag örökké élnek, s ez tudatukat néha kedvezõtlenül befolyásolja.)

            Eme jelenséggel találkozik hamarosan Anakin is, akinek csókolózás közben egy spirálrugó akad a nyelvébe. Anakin fájdalmasan feljajdul, a lányban lelki törést okoz a dolog, ráébred, hogy nem ember, s hatalmas villanással kisüti telepeit, melynek következtében Anakin kiváló minõségû mûkezet kap.

            A következõ képen már a lábadozó Anakinnal találkozunk, aki a korházban arra ébred, hogy a homlokát hûséges barátja, Yoda nyalogatja. Ép kezét pedig Obi van tartja, épp a pulzusát számolja. Summa summárum, Anakint a giccses jelenet után megszöktetik a kórházból, s elviszik az egyik közeli sörözõbe, hogy új tervüket ismertessék vele. Az ír kocsmából viszonylag gyorsan kénytelenek távozni, mert Anakin vaskezében lépten-nyomon összetörnek a korsók. Valószínűleg ez az a pillanat, amikor elõször megkörnyékezi az idõsebb Skywalkert a sötét erõ, mert kékes fény gyúl a szemében, amikor a széket behajítja a bárszekrénybe. A fentebb említett tervet azonban nem ismerhetjük meg, mert az újabb ítélet rongálásért számüzetés, s az érettségi két évvel való halasztása.

            Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a fiatalokat épp Yoda bolygójára számûzik, ahol azonban mocsáron és õserdõn kívül nemigen található semmi se. A lányok nem tetszenek Anakinnak, mert erõsen hasonlítanak Yodára. Anakin és Obi van így a T-szárnyúakkal való repülést és a légi harcot gyakorlolja, mialatt Yodát nem lehet kirángatni a nyolcvan lakosú fõváros egyetlen szórakozóhelységébõl, ahol lányok is vannak.

            Anakin egyre búskomorabb lesz, szemében gyakrabban világlik fel a kék fény, s egyszercsak légiharc gyakorlása közben rommá lövi a Kék nyelv nevû bárt, ahol épp Yoda is tartózkodik. Hiába mondja aztán, hogy véletlen volt, a lebernyegfülü ûrlény nem hisz neki, Obi van, pedig nem tud állást foglalni, mert mint mondja, éppen másfele nézett. A vita elmérgesedik, Yoda pedig egyre gyakrabban nyalogatja a szája szélét, ezért hát Anakin végül is egy szénszállító fedélzetén elmenekül a bolygóról. A fõváros felének lerombolása azonban nem marad visszhang nélkül, s Anakin képességeire felfigyel a gonosz Palpatine császár ha lehet még gonoszabb apja. Sejthetjük ezek után, hogy Anakin a következõ részben sem teszi le az érettségit.

 

(ps. Igen ám, de nem találom a harmadik, azaz -1. részt, és arra sem emlékszem, hogy melyik évben jelent meg és hol, úgyhogy izé:) )

 

Szólj hozzá!

Címkék: android yoda darth vader lucas skywalker obi van lovas lajos star wars eredeti androidnő

A bejegyzés trackback címe:

https://lovaslajos.blog.hu/api/trackback/id/tr581693841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása